Welkom bij Hulptroepen uit de natuur.

Een lesprogramma voor leerlingen van groep 4, 5 en 6

Het programma bestaat uit zeven afwisselende activiteiten die de klas zullen verwonderen en inspireren! Onderzoekend leren staat centraal. De leerlingen gaan onder andere ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en plantjes zaaien (1), bloemen ontleden en bestuivingsquizzzzen (2), een echt experiment doen (2b), meedenken over de problemen van kweker Dennis (3), naar buiten op expeditie (4), échte levende insecten bestuderen (5) en  een leuk spel spelen om kennis te testen (6).

Bij bestelling van een educatiekit, ontvangt u de kleine ‘kas’ zoals op de foto zichtbaar, met verschillende materialen erin die nodig zijn bij de activiteiten. Een handleiding begeleidt u als leerkracht door de activiteiten.

Uniek educatieprogramma

Dit educatieprogramma is geschikt voor groep 4, 5 en 6. Het programma is een passende invulling voor het leerplankader Wetenschap & Technologie van SLO en beantwoordt aan de kerndoelen 39 t/m 44 en 50.

Het unieke aan het programma is de echtheid. Er bestaat geen ander zeven lessen bevattend lesmateriaal waarbij de natuur zo ‘echt’ wordt beleefd. Leerlingen ontmoeten een échte hommel, experimenteren zelf met een aardbeienplant, gaan zelf op expeditie de natuur in en zien de insecten, de hulptroepen uit de natuur, live! Een indrukwekkend, spannend en avontuurlijk lesprogramma, dat bij leerlingen bewustwording en inspiratie brengt.

ghfghfgfhfghfg

De activiteiten

Elke activiteit duurt 45 minuten. Activiteit 2b is een uitzondering, deze kun je over meerdere momenten verdelen, voor 10-30 minuten. Je kunt het programma inkorten of uitbreiden. Ook staan er in de handleiding verdiepingsopdrachten en suggesties om de activiteit in te korten.

 

Overzicht van de activiteiten
1 Snack op tafel
2 Ingezzzzzzoemd op je eten
2b Experiment: het mysterie van de mislukte aardbei
3 Paniek in de kas
4 Op expeditie naar buiten !
5 Hulptroepen uit de natuur LIVE
6 Afsluiting

Samenwerking Naturalis en Koppert

Hulptroepen uit de natuur is ontwikkeld door Koppert Biological Systems in samenwerking met Naturalis ter ere van het 50-jarig jubileum van Koppert Biological Systems. Dit bedrijf kweekt nuttige insecten voor de tuinbouw. Koppert wil met deze hulptroepen uit de natuur de landbouw gezonder, veiliger en productiever maken en zo de gezondheid van mens en aarde verbeteren. Door dit educatieprogramma willen we kinderen enthousiasmeren voor de natuur en stimuleren vaker op ontdekkingstocht naar buiten gaan. Zo willen we ook de samenwerking met de natuur in de toekomst bevorderen.

Disclaimer: deze website is puur informatief. Voor onze bedrijfsinformatie verwijzen wij u naar www.koppert.nl